sobota 23. novembra 2013

Boj s ekzémom

Ahoj slečny :) máme tu dlho očakávaný víkend po dlhom, náročnom a nudnom týždni. Celý týždeň ma netrápilo nič viac ako môj škaredý ekzém na tvári. Ekzém na tvári mávam naozaj výnimočne, väčšinou cez leto a to asi tak 2 až 3 dni. No tento krát to bolo trošku iné. 
Prvé dni som ho mala len na líci, používala som naň Bórovú vodu ako vždy a dúfala, že sa ráno stane zázrak a ekzém zmizne :) Lenže sa tak nestalo a ekzém sa na mojej tvári držal ako kliešť a nie a nie zmiznúť. 
Okrem toho, že som vyzerala ako debil :D a tvár ma svrbela a štípala sa mi ekzém rozšíril okolo očí. Do školy som chodila celý týždeň bez make-upu, pretože sním ekzém vynikol ešte viac. Kedže sa to už nedalo vydržať navštívila som kožnú lekárku, ktorá zhodnotila že ide naozaj o nejaký druh ekzému.

Holtov krém 1.20€ / Bórová voda  1.80€ / Zarábaná masť 2.50€ / Ophthalmo-Hydrocortison 1.15€

Bórová voda

 Holtov krém mi odporučila lekárka. Je to ten najhnusnejší krém na svete a dosť smrdí :D Keď som si s týmto krémom natrela ekzém strašne ma to pálilo, až mi išli slzy do oči, ale musím povedať, že mi hneď s ekzémom pomohol. Dva dni po používaní bola moja tvar oveľa krajšia. 

Tento krásne biely zarábaný krém mi lekárka predpísala na recept. Vôbec neviem ako sa volá ani nič, pretože na obale sa vôbec nič nepíše, len že je to masť :D
Predpísala mi ho kvôli tomu Holtovému krému, pretože dosť vysušuje a moja pleť bola po ňom drsná. Po tomto kréme je moja pleť krásne jemná a hydratovaná. Budem ho používať dokedy sa celkom neminie. Je naozaj super, len škoda, že je len na predpis :)

























Ďalší krém, ktorý mi lekárka predpísala je Ophtalmo-Hydrocotison. Je to masť určená do oka a na očné okolie. Keďže som mala ekzém aj v okolí očí tak mi vyhovoval. Najskôr som sa ho bála používať, pretože obsahuje kortikoidy, o ktorých som na nete čítala samé zlé veci. No použila som ho len raz a ekzém mi v okolí oči hneď zmizol. takže som len rada :)

Po týždni trápenia s mojou pleťou je ekzém konečne a dúfam že aj nadobro preč :)

                                                 Máte aj Vy nejaké skúsenosti s ekzémom? 

9 komentárov:

  1. ja s ekzemem zadny problem nikdy nemela. ted akorat najednou se mi neco udelalo na obou rukach tam kde se nabira krev cosi. a zatim to mazu jen kremem aby to nebylo suchy. uvidime co to udela,

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to dúfam, že budeš v poriadku a nebude to nejaký nepríjemný ekzém ako som mala ja :)

      Odstrániť
  2. ja nastastie nie, ale drzim palce s bojovanim!

    Pozyvam na NAJ giveaway o GUCCI RUSH,75ml. Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ta žlutá mastička vypadá jako dobrý humáč :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já od malička trpím ekzémem...takže tyhle mastičky znám a je to hnus...hlavně ten puch :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. koukněte na můj blog :) www.jullobrien.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Boj s ekzémem dobře znám. Díky němu jsem založila i blog ŽIVOT ATOPIKA.

    Mám ekzém už od narození a tak mám co vyprávět :)

    http://zivotatopika.blogspot.com.es/

    OdpovedaťOdstrániť